Gandalf

Trilogin med Sagan om ringen, Sagan om de två tornen och Sagan om konungens återkomst hör till de mest sålda böckerna, alla kategorier. Trollkarlen Gandalf är tillsammans med hoben Frodo och kung Aragorn den kanske mest kända karaktären i bokserien. Han har blivit något av en trollkarlsarketyp och ser enligt böckerna ut ungefär som många tänker sig att trollkarlar gör. I det här blogginlägget ska vi titta på hur han ser ut och på vad som gör honom speciell.

Klä ut dig till Gandalf

Gandalf är en av de populäraste karaktärerna när det gäller tävlingar i cosplay, en subkultur där man bär kläder, smink och annan rekvisita. Oftast försöker man likna en känd figur ur litteraturens, dataspelens eller serietidningarnas värld. Gandalfs långa vita hår och skägg, staven, svärdet och den karaktäristiska hatten är hans kanske mest typiska attribut. Den dominerande färgen på kläderna kan vara antingen grått eller vitt, beroende på vilken Gandalf man låtit sig inspireras av. I böckerna om ringen återuppstod han som Gandalf den Vite efter att många trodde att han hade dött.

Gandalf är egentligen en halvgud

Även om Gandalf ser ut som en vis äldre man är han egentligen inte en människa utan en slags urgammal halvgud som kommit till världen för att kämpa mot ondskan. De som bara har bekantat sig med honom i bokserien och filmerna om härskarringen missar mycket av det Tolkien skrev om denna mäktiga figur. Det är i den sista boken och filmen, Sagan om konungens återkomst, som han fullföljer sin uppgift och hjälper hober, alver, dvärgar och människor att besegra Sauron. Hittar du tillbehör till din cosplay utrustning men har tomt på kontot? checkkredit ger dig pengarna snabbt!